De Chardonnay is geliefd bij velen; de wijn is zacht en toegankelijk en is er variërend van de meer gerijpte, volle Chardonnay tot de frisse, fruitige versies. Smaken van appel en peer, kruidige en bloemige aroma’s komen vaak terug in de Chardonnay. En wist u dat op eik gerijpte Chardonnay ook tonen van vanille en karamel bevat?

Groot aanpassingsvermogen

Chardonnay druiven komen overal ter wereld voor. Dankzij zijn opmerkelijke aanpassingsvermogen aan klimaat en bodem gedijt deze druif vrijwel overal goed. Omdat de druiven de typische smaken van hun bodem overnemen, is geen enkele Chardonnay wijn hetzelfde. In de wijnen die geproduceerd worden in warme gebieden komen smaken van tropische vruchten als perzik, meloen en ananas terug. De Chardonnay wijnen uit koelere klimaten zijn frisser en hebben een hogere zuurgraad. In deze wijnen voeren appel en citrusfruit vaak de boventoon.

Advies gewenst

Benieuwd naar ons assortiment Chardonnay wijnen? We lichten er graag een aantal voor u uit. Uiteraard is het assortiment nog groter. Wilt u advies over de Chardonnay? Neem gerust contact met ons op. Het team van Wijnhandel Dikkers staat voor u klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *