Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. Vandaag staat wijnhuis Domaine de La Santoline uit het zonnige Frankrijk centraal.

Met respect voor de natuur

In 2001 werd de eerste oogst door Aurélien en Christelle (broer en zus) Greuzard binnengehaald. De 55 ha. Grote wijngaard werkt volgens de Vitealys Methode,  ofwel het principe van de beredeneerde wijnbouw.  Dit wil zeggen dat het verbouwen van wijngaarden met respect voor de natuur wordt uitgevoerd. Het bestrijden van ziektes wordt pas als optie benoemd wanneer er daadwerkelijk ziektes worden aangetroffen.

Medicinale kruiden

Het Domaine ligt op de grens van de Minervois en die van de Vin de Pays d’Oc. Op een kleine vijfhonderd meter van het Domaine loopt het beroemde Canal du Midi. In de Languedoc is het door de lokale bevolking genoemde “Herbo Santo” een bekend gebied waar vroeger medicinale kruiden groeiden op een perfecte terroir. L’Herbe Sainte is de verzamelnaam voor aromatische planten met een “medicinale werking”. Deze “medicinale kruidigheid” ruik en proef je terug in de wijn. Bijzonder en eigenwijs.

Uitgelichte wijn

Chardonnay

Een volle, ronde Chardonnay met aroma’s van bloemen en fruit. De smaak is fruitig, exotisch met accenten van peer en appel.

Assortiment Domaine de La Santoline

Sauvignon Blanc, Domaine de La Santoline wit
Chardonnay, Domaine de La Santoline wit
Cinsault Rose, Domaine de La Santoline rosé
Merlot, Domaine de La Santoline rood
Cabernet Sauvignon, Domaine de La Santoline rood
Roussillon Les Vignobles de Montagnac
Picpoul de Pinet wit

Ontdek zelf deze verrassende, kruidige Franse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *