In het assortiment van Wijnhandel Dikkers vindt u ook Amerikaanse wijnen uit Californië. Zo hebben wij uit deze Sunshine State van wijnhuis LYNX  twee rode wijnen opgenomen, die gemaakt zijn van typisch Californische druiven Petite Sirah.

Druivenras Petite Sirah

Petite Sirah wordt soms foutief gepresenteerd als “Petite Syrah”, wat een cloon is van kleine druiven van de Syrah-druivensoort, die door druiventelers in de Côtes de Rhône regio wordt gebruikt. De originele Petite Sirah (Durif) is een onderscheidende soort, die werd geïntroduceerd in 1884 door de Franse botanicus Francois Durif.

LYNX Black Label Petite Sirah

Houdt u net zo van bittere chocola als van een goede rode wijn? Lynx Black Label stuurt u op een smakenreis in combinatie met chocolade vanaf 60% cacao-aandeel. Een ware belevenis! Deze Californische rode wijn bevat tonen van chocolade, eikenvaten en bramen. Gaat goed samen met varkensvlees, lam, pasta en wild.

LYNX Petite Sirah Zinfandel

In de Lynx Petite Sirah verenigen zich de typisch Californische druiven Zinfadel en Petite Syrah tot een ware symfonie. Een excellente begeleider bij ieder avondeten. Het is een volle Californische rode wijn met tonen van vanille, tabak en bramen. De smaak is fluweelzacht, fruitig, licht gekruid met een lange gladde finish. Past goed bij rundvlees, varkensvlees en lam.

Ook zo benieuwd naar deze en andere Amerikaanse wijnen? Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *