Sinds 11 april is het jaarlijkse aspergeseizoen in volle gang. Bovendien is het 26 mei Dag van de asperge. Tijd om er een lekker gerecht mee klaar te maken. U kunt ze op verschillende manieren bereiden, maar een dinér is natuurlijk niet gereed zonder een lekkere, bijpassende wijn. Maar welke wijn drinkt u dan bij asperges? Dit hangt af van de bereiding en de ingrediënten die u gebruikt.

De bereiding van asperges

U kunt kiezen voor de klassieke bereiding met ham en ei, het verwerken van asperges in een salade of pastagerecht, een aspergetosti of zelfs hartige aspergetaartjes. De wijn mag niet te licht zijn, want dan overheerst de smaak van de asperge waardoor u geen wijn proeft. Houd er ook rekening mee dat de wijn niet te zwaar is. Hierdoor verdwijnt de smaak van de asperges. Ook is het niet aan te raden om te kiezen voor een wijn die is gelagerd op hout. Een wijn met dominante houtopvoeding komt in conflict met het oxaalzuur en dan delft de wijn het onderspit. Mocht u asperges bereiden in combinatie met vlees, kies dan voor een rode wijn.

De geschikte wijn volgens onze sommelier

Wij vroegen onze sommelier Sanne Schilstra welke wijn hij aanbeveelt voor bij een heerlijk aspergegerecht. Hij adviseert de Pfaffmann Riesling. Deze witte wijn wordt koel gefermenteerd, waardoor de geur versterkt wordt. De wijn is fris en ‘crispy’ met tonen van citrus, nectarine en Granny Smith appel. Levendig en zomers. Mocht u de asperges eten met rood vlees, kies dan voor de Dornfelder Trocken. Deze rode wijn bevat duidelijke tonen van zwarte kersen en bramen en heeft een mooie structuur, is lekker vol en rond maar toch aangenaam zacht en fris.

Wijnadvies gewenst?

Het team van Wijnhandel Dikkers helpt u graag met het selecteren van de juiste wijnen voor bij uw aspergerechten. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Het kiezen van wijn bij een gerecht blijft een persoonlijke keuze, welke wijn drinkt u het liefst bij uw aspergegerecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *