Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. Vandaag staat Vignobles Bardet uit het zonnige Frankrijk centraal.

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1704 aan de oevers van de Dordogne is Saint Brice en Vignonet. De heer Seigneriau handelde in wijnen en graan en vervoerde dit via de rivieren. Hij laadde zijn rivierboot vol met vaten wijn. De haven in Vignonet werd naar verloop van tijd een belangrijk handelscentrum, waaronder voor handelaren die onderweg naar de haven van Bordeaux waren.

Alle focus op de wijnstokken

Terwijl de handel verder bloeide, verwierf de familie Seigneriau de eerste wijnstokken. Toen de stoomboten en spoorwegen aan het einde van de 19e eeuw hun entree maakten, ontstond er een dodelijke klap op de handel over de rivieren. Hierdoor ging de focus van de familie Seigneriau puur op de geliefde wijnstokken. Zo ontstond dit prachtige bedrijf, waarna het van generatie op generatie is overgedragen.

Assortiment

Château Lideyre, 2015, Castillon Cotes de Bordeaux rood
Château Pontet-Fumet, 2007, Saint-Emilion Grand Cru rood
Château du Paradis, 2014, Saint-Emilion Grand Cru rood
Château Franc Le Maine, 2014, Saint-Emilion Grand Cru rood
Château Franc Le Maine, SANS SOUFRE, Saint-Emilion rood
Château Franc Le Maine, 2014, Magnum (150cl) rood

Uitgelichte wijn

Château du Paradis
Prachtige assemblage van de Bordeaux druiven Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon van 40 jaar oude wijnstokken.

Laat uw gasten deze wijnen ontdekken

Ontdek zelf deze karaktervolle, prachtige Franse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *