Wijnhandel Dikkers heeft in het assortiment niet alleen rosé, witte en rode wijn, maar ook heerlijke champagne uit Frankrijk. Dit keer belichten we graag wijnhuis Champagne Tribaut Schloesser. https://www.youtube.com/watch?v=YRxYQSTj9mw&t=29s

Sinds 1929

Op ongeveer 130 kilometer ten noordoosten van Parijs is het wijnhuis Champagne Tribaut Schloesser gevestigd. Hier, in de Champagnestreek, produceert de familie Tribaut Schloesser sinds 1929 al 4 generaties lang hun champagnes. Elk jaar vinificeren zij het equivalent van 40 hectare van de wijngaarden die de familie in bezit heeft. Het productieproces is een combinatie van eeuwenoude tradities en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo wordt er zowel gebruik gemaakt van moderne persen en vaten alsook van de traditionele eiken vaten.

Ligging van de wijngaarden

De wijngaarden van de familie liggen voornamelijk rondom de gemeenten Romery, Cormoyeax en Fleury la Rivière. Hier strekt de vallei van Marne zich uit tot de voet van de Montagne de Reims. De vallei kenmerkt zich door een kleiachtige bodem waarop de Meunier en Chardonnay druiven uitstekend gedijen. Ook wordt dit gebied geroemd vanwege de uitmuntende Pinot Noir druiven die hier vandaan komen.

Internationaal geroemd

De combinatie van eeuwenoude traditie, doorgeven van kennis, nieuwe technologische ontwikkelingen en uitmuntende druiven resulteren in champagnes van kwaliteit. De champagnes van Champagne Tribaut Schloesser zijn al met vele internationale medailles beloond.

Zes champagnes in assortiment

Van het wijnhuis Champagne Tribaut Schloesser voeren wij de volgende zes champagnes:

Brut Origine  
De Brut Origine is een frisse, fruitige champagne met aroma’s van gedroogd fruit, appel en een vleugje abrikoos. Dankzij de zachte mousse en fijne lange afdronk is deze champagne zeer geschikt als aperitief.

Brut Nature 
Deze klassieke champagne zonder toegevoegde suikers smaakt fruitig en licht zuur, in een perfect evenwicht. Aroma’s van gedroogd fruit, appel en abrikoos en een lange afdronk.

Brut Premier Cru 
De Brut Premier Cru is een krachtige champagne met karakter. De blend bestaat voornamelijk uit Pinot Noir, wat de champagne een diepe gelaagdheid geeft.

Brut Origine  
De Brut Origine is een frisse, fruitige champagne met aroma’s van gedroogd fruit, appel en een vleugje abrikoos. Dankzij de zachte mousse en fijne lange afdronk is deze champagne zeer geschikt als aperitief.

Blanc de Chardonnay 
Deze minerale, bloemige champagne is wit van kleur en gemaakt van Chardonnay druiven uit Aÿ, een van de grand cru-gemeenten in de Champagne-streek. De Blanc de Chardonnay ruikt licht geroosterd en naar honing.

Brut Rosé 
De Brut Rosé dankt zijn zalmroze kleur en aroma’s van rood fruit aan de toevoeging van 10% rode wijn uit de Damery-streek. De champagne is fijn, fruitig en rond. Aroma’s van rood fruit, waaronder cassis en framboos.

Ontdek zelf de Champagnes van Tribaut Schloesser voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken uw keuze. Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *