Wijnhandel Dikkers staat voor Wereldse wijnen. Wij importeren onze wijnen dan ook uit allerlei landen. De bijbehorende wijnhuizen stellen wij graag aan u voor, zodat u écht voelt wat deze wijnen zo bijzonder maakt. Maak hieronder kennis met het Portugese wijnhuis Barão de Vilar.

Belangrijke rol in handel van portwijnen

Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en Van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando Van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familietraditie te handhaven. Zo ontstond het huis Barão de Vilar. De familie Van Zeller heeft al sinds de 17e eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel.

De familie heeft een 14 generaties tellende kennis van het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vaten heeft gerijpt.

Maynard’s Port

Maynard’s Port gaat terug tot 1652, toen Walter Maynard, de voorvader van de “Van Zeller”-familie, als één van de eerste Engelse koopmannen Port ging verschepen vanuit Oporto. De Van Zeller-familie is tot op heden nog steeds eigenaar van Maynard’s Port.

Uitgelichte port

Port Maynard’s colheita 2004

Colheita port is een Tawny port gemaakt van één enkel jaar en moet minimaal acht jaar op hout hebben gerijpt. De Colheita zijn prachtig bruinig van kleur en zeer zacht om te drinken.

Assortiment

Port Maynard’s white, wit
Port Maynard’s extra dry white, wit
Port Maynard’s tawny, rood
Port Maynard’s ruby, rood
Port Maynard’s reserva ruby, rood
Port Maynard’s LBV 2012, rood
Port Maynard’s colheita 2004, rood
Port Maynard’s 10y old Tawny, rood
Port Maynard’s 20y old Tawny, rood

Zelf smaken ontdekken

Bent u benieuwd naar de verrassende portwijnen van Port Maynard’s? Wilt u uw gasten écht verwennen met een heerlijke wijn? Ontdek deze Portugese smaken dan nu zelf! Het team van Wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *