Wijnhandel Dikkers staat voor Wereldse wijnen en wij importeren dan ook onze wijnen wereldwijd. Graag stellen wij deze wijnhuizen aan u voor, zodat u écht voelt wat deze wijnen zo bijzonder maakt. Deze keer besteden we aandacht aan het Luxemburgse wijnhuis Bernard-Massard.

Vakmanschap

Het bedrijf werd in 1921 opgericht door een ‘jonge en briljante’ Luxemburgse oenoloog, die het vak in de Champagnestreek had geleerd: Jean Bernard-Massard. Met de financiële steun van een klein aantal gepassioneerde Luxemburgers en Belgen voltooide hij zijn project door de bouw van zijn prachtige wijnkelder aan de oevers van de Moezel in Grevenmacher. Zijn doel was om kwalitatief mooie mousserende wijnen te produceren in Luxemburg. Met de hulp van zijn partners werd vanaf de oprichting van de onderneming massaal ingezet op België, dat intussen al 90 jaar lang de grootste afzetmarkt is voor Bernard-Massard.

Jean Bernard-Massard wenste bovendien een grotere rol te spelen in de grote Duitse markt en richtte daarom op hetzelfde moment in Trier de ‘Sektkellerei J.B.M.’ op. Deze onderneming is vandaag nog altijd actief. Het bedrijf bleef onder leiding van Jean Bernard-Massard tot zijn overlijden in 1937. Daarna kwam het in handen van de familie Clasen: Joseph (broer van Bernard), André en Carlo (zijn zoons), vervolgens Hubert en dan Antoine, die binnenkort de leiding overneemt.

Uitgelichte wijn

Bernard-Massard brut
Met zijn assemblage van Chardonnay, Pinot Blanc, Chenin en Riesling is deze cuvée fris en licht, met een verfijnde en elegante bubbel. Na een jaar gerijpt te hebben, is de kleur heldergeel en blijft het bloemige, lichtjes boterige aroma bewaard.

Assortiment

Bernard-Massard brut wit
Bernard-Massard demi sec wit
Bernard-Massard rosé

Laat uw gasten deze wijnen ontdekken

Bent u benieuwd naar de verrassende smaken die dit Luxemburgse wijnhuis te bieden heeft en wilt u uw gasten écht verwennen met een heerlijke wijn? Ontdek deze smaken dan nu zelf! Het team van Wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *