Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit veel verschillende landen. Om hen een gezicht te geven, brengen wij deze wijnhuizen graag in beeld. In vorige blogs brachten wij het Oostenrijkse wijnbedrijf Topf , het Chileense wijngoed van Valle Andino en het Duitse wijnhuis Karl Pfaffman als onder de aandacht. Graag stellen wij in dit blog het Franse wijnhuis Chateau de Panéry aan u voor.

De eigenaren

Sinds 1999 is de familie Grijseels eigenaar van het Domaine de Panéry. Maar het Domaine bestaat al veel langer. Het oudste document waarin de Panéry vermeld staat dateert uit 1631! Nadat Rutger en Angélique Grijseels beiden een zakelijk en ambtenaren verleden achter zich gelaten hebben, zijn ze in het diepe gesprongen en zijn boer en boerin geworden op het Domaine de Panéry, in de Gard, Frankrijk.

Veel aandacht en energie

De romantiek van leven als God in Frankrijk werd snel teruggebracht tot de realiteit van alle dag, want het beheren van 120 ha graanvelden (tarwe, gerst, en zonnebloemen) en 70 ha wijngaarden vraagt veel aandacht en energie. Van de 70 ha wijngaarden is 60% AOP Côtes du Rhône, 15% AOP Duché d’Uzès, en 25% IGP pays d’Oc.

In de Franse wijnbijbel

Syrah, grenache, Carignan, Marselan, en Mourvèdre zijn de rode druivensoorten en Viognier en Rousanne zijn de witte druivensoorten van de Côtes du Rhône en Duché d’Uzès, daarnaast hebben ze nog Chardonnay en Merlot voor de IGP pays d’Oc.  Daarvan maken ze de drie kleuren ‘wit, rosé, en rode’ wijnen, die al vele jaren in de Franse wijnbijbel de Guide Hachette staan en prijzen winnen op bekende ‘wedstrijden’ als het Concours d’Orange. Hun voorgangers hebben de wijn nooit op fles gebracht, maar de familie Grijseels produceert nu zo’n 200.000 flessen per jaar.

Familienieuws

De oudste kinderen van Angélique en Rutger zijn afgestudeerd of nog studerend in Nederland en de twee jongste wonen nog in Frankrijk. Ze genieten van het Franse land, met hun honden, paarden, poezen, en bijen. Sinds 2010 zijn ze ook ‘apiculteur’, oftewel imkers. U bent altijd welkom indien u in de buurt bent en Angélique en Rutger vinden het leuk om u rond te leiden en om samen met u de wijnen te proeven.

Uitgelichte wijnen

Cuvée Henry, rood

De wijn is robijnrood met een flonkering van granaat. De neus is complex met tonen van kersen, karamel en witte peper. De smaak is geconcentreerd met een rijpe tannine structuur en tonen van vanille en kruiden van 12 maanden houtrijping.

Ontdek zelf deze verrassende Franse wijnen uit de Rhône Languedoc voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Assortiment Domaine de Panéry

Cuvée Elizabeth wit
Cuvée Cathérine Cornélie wit
Undemi d’unlitre etdemi durose rosé
Unlitre etdemi durosé (150cl)
Panery rouge excpetionnel rood
Tradition rood
Tradition (150cl)
La Marquise rood
Cuvée Henry rood
Cuvée henry (150cl) rood

Ontdek zelf deze verrassende Franse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *