Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. In dit blog stellen we graag het Franse wijnhuis Château Henri Bonnaud aan u voor.

Jong geleerd is oud gedaan

Het Château Henri Bonnaud ligt in het plaatsje Le Tholonet aan de voet van de beroemde Montagne Saint Victoire in de Provence. Het wijnhuis wordt geleid door Stéphane Spitzglous, die in 1996 de wijngaarden van zijn opa overnam. Spitzglous werd geboren op het landgoed en is opgevoed door zijn opa. Als klein jongetje al, was Spitzglous hele dagen op de trekker en op de wijnvelden te vinden. In 2004 bottelde Spitzglous zijn eerste wijnen die aan de uiterst strenge eisen van de appellation Palette voldoen. Om zijn opa, die in 2001 overleed, te eren, doopte Spitzglous zijn wijnhuis om tot ‘Château Henri Bonnaud’ en bouwde hij een kasteel met die naam. Daarna gaat het Spitzglous voor de wind: elk jaar weer weet hij belangrijke internationale prijzen in de wacht te slepen.

Biologische landbouw

De bodem van de wijngaard bestaat uit een kalksteen puinbodem genaamd “Langesse”. (Lacustriene tertiaire kalksteen). Domain Le Tholonet is een natuurlijk amfitheater, beschermd tegen de mistral door de heuvels van Langesse en Grand Cabri en de bergen van Cengle en Sainte-Victoire. Het gehele gebied is gebaseerd op biologische landbouw.

Chateau Henri Bonnaud

Assortiment Henri Bonnaud

Terre Promis Blanc BIO wit
Saint Victoire BIO rosé
Saint Victoire BIO (150cl) rosé
Terre Promis Rouge BIO

Ontdek zelf deze verrassende Franse wijnen uit Le Tholonet voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *