Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. Graag stellen wij in dit blog het Duitse wijnhuis Karl Pfaffmann aan u voor.

Succesverhaal

De zonnige wijngaarden van Pfaffmann in Walsheim bevinden zich in de zuidelijke Rijnland-Palts. In de jaren 50 van de vorige eeuw nam de grondlegger van deze wijngaard, Karl Pfaffmann, een grote stap met het bottelen van zijn eerste fles wijn. Daarmee zette hij zijn eerste schreden in de wereld van direct marketing. Korte tijd later wonnen Pfaffmann’s wijnen hun eerste prijzen. Het bleek de start van een succesverhaal dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Innovatief

Er wordt nog immer voortgebouwd op die stevige basis. Pfaffmann is een innovatieve productiemaatschappij, die geen concessies doet op het gebied van kwaliteit. Via Pfaffmann’s zoon Helmut en diens vrouw Sigrid, is het stokje overgegeven aan kleinzoon Markus die afstudeerde als oenoloog aan de beroemde universiteit van Giessenheim.

Witte wijnen

Alhoewel droge witte wijnen 80 procent van Pfaffmann’s totale productie uitmaken, zullen de nobele, zoete wijnen altijd een speciale plek innemen binnen het productiepalet van Pfaffmann. De witte wijnen worden gekoeld gefermenteerd en worden gerijpt in rvs-kuipen. Door niet op een te lage temperatuur te koelen en door de gist lang bij de wijn te laten, zijn ze in staat de maximale smaak uit de druif te verkrijgen. Het speciale, karakteristieke van de druif wordt niet verbloemd in dit proces, maar komt in al haar frisheid en fruitigheid tot wasdom in de uiteindelijke wijn. Daardoor ontstaan er in smaak en geur klassieke en representatieve wijnen voor de soort.

Rode wijnen

De rode wijnen van Pfaffmann worden op de traditionele manier gefermenteerd, waarbij wordt vertrouwd op het natuurlijke verval van de zuren in de most. Zo wordt een volle, vlezige en harmonieuze rode wijn verkregen. De rijping van de rode wijn vindt vervolgens in grotere en kleinere eikenhouten vaten plaats. Daar krijgt het onder de subtiele en natuurlijke invloed van het hout de uiteindelijke rijke, karakteristieke smaak en textuur.

Assortiment Pfalz Pfaffmann

637511 MP, Riesling Trocken, Markus Pfaffmann wit
637512 MP, Riesling Halbtrocken, Markus Pfaffmann wit
637513 MP, Grauburgunder Trocken, Markus Pfaffman wit
637514 MP, Weissburgunder Trocken, Markus Pfaffmann wit
000000 MP, Gruner Sylvaner Trocken, Markus Pfaffmann wit
637516 MP, Sauvignon Blanc Trocken, Markus Pfaffmann wit
637030 MP, Spatburgunder Trocken, Markus Pfaffmann rood
000000 MP, Dornfelder Trocken, Markus Pfaffmann rood
000000 MP, Dornfelder Rosé Trocken, Markus Pfaffmann rosé

Zoete witte wijn

637612 Reinhart Mainzer Domherr Kabinett wit
637611 Reinhart Mainzer Domherr Kabinett (1l) wit

Uitgelichte wijnen

MP Pfaffmann Riesling, wit

De wijn wordt koel gefermenteerd, waardoor de geur versterkt wordt. De wijn is fris en “crispy” met tonen van citrus, nectarine en Granny Smith appel. Levendig en zomers.

MP Pfaffmann Dornfelder Trocken, rood

In de neus duidelijke tonen van zwarte kersen en bramen. De wijn heeft een mooie structuur is vol en rond, maar aangenaam zacht en toch fris.

Ontdek zelf deze verrassende Duitse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *