Wijnhandel Dikkers staat voor Wereldse wijnen. Wij importeren onze wijnen dan ook van over de hele wereld en stellen deze wijnhuizen graag aan u voor. Zo voelt u écht wat deze wijnen zo bijzonder maakt. Maak in dit blog kennis met het Chileense wijnhuis Terranoble.

Jong wijndomein

Terranoble is een relatief jong wijndomein. Het werd pas in 1993 opgericht door Jorge Elgueta in Valle del Maule. Een jaartje later verscheen al de eerste wijn op de markt. Een succesverhaal zou volgen. Vandaag leidt de Elgueta familie nog steeds de winery. Ze doen dit samen met hun wijnmakers Wolf von Appen en Patricio Solminihac.

Terranoble is in korte tijd uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met 360 hectare aan wijngaarden in Maule Valley, Colchagua Valley en Casablanca Valley. De La Higuera wijngaard ligt in de Valle del Clare (Maule Valley) en is beplant met Carmenère, Merlot en Sauvignon Blanc. De Algarrobo wijngaard vinden we in Casablanca Valley. Hier staan Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. In Colchagua bezit Terranoble twee wijngaarden.

Prachtige druifsoorten

Los Cactus is gelegen in de Coastal Drylands en beplant met Syrah, Cabernet Sauvignon, Carmenère, Petit Verdot, Malbec en Grenache. De Los Lingues wijngaard ligt op het samensmeltingspunt van de Coastal Range en de Andean Range. Hier groeit Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah en Petit Verdot.

Het maken van aangename, elegante en moderne onmiddellijk drinkbare wijnen van hoge kwaliteit is het uitgangspunt van Terranoble. Hierbij wordt er geprobeerd een hoge extractie aan aroma’s en fruit in het glas te krijgen, waarbij de eigenheid van elke druif behouden en benadrukt wordt.

Uitgelichte wijn

TerraNoble Estate, Sauvignon Blanc
De groengele kleur met tonen van citrus. Frisse, droge wijn met een zuurgraad die goed in balans is.

Assortiment

TerraNoble Estate, Sauvignon Blanc
TerraNoble Estate, Chardonnay wit
TerraNoble Estate, Merlot
TerraNoble Estate, Cabernet Sauvignon
TerraNoble Estate, Carmenère
TerraNoble Reserva, Chardonnay
TerraNoble Reserva, Cabernet Sauvignon
TerraNoble Reserva, Carmenère
TerraNoble Reserva Terroir, Cabernet Sauvignon
TerraNoble Reserva Terroir, Syrah
TerraNoble Gran Reserva, Chardonnay
TerraNoble Gran Reserva, Carignan
TerraNoble Gran Reserva, Cabernet Sauvignon
TerraNoble Gran Reserva, Carmenère
TerraNoble Gran Reserva, Pinot Noir
Carmenère Andes CA1 rood
Carmenère Costa CA2 rood
Lahuen rood

Laat uw gasten deze heerlijke wijnen ook eens proeven

Ontdek zelf deze verrassende Chileense wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *