Wijnhandel Dikkers staat voor Wereldse wijnen. Wij importeren onze wijnen dan ook wereldwijd en stellen deze wijnhuizen graag aan u voor, zodat u écht voelt wat deze wijnen zo bijzonder maakt. Vandaag stellen we het Spaanse wijnhuis Viña Cecilia aan u voor.

Krachten van oogsters verenigd

Bodega Reymos ligt in het Spaanse dorpje Cheste, vlakbij Valencia. In hun Cheste Agraria Winery maken zij sinds 1918 sprankelende Muscat. De wortels van dit wijnhuis liggen in 1918, toen 62 simpele oogsters hun krachten verenigden: ze richtten een landbouwvakbond op om zo hun wijnen en andere producten aan de man te kunnen brengen. Het was niet alleen het eerste collectief in de regio, maar ook één van de oudste in heel Spanje. Daarnaast vormt het een onderdeel van Anecoop, een tweedegraads collectief van meer dan 100 landbouwvakbonden, gesticht in 1975. Cheste Agraria werd in de jaren ’50 voor het eerst grootschalig verbouwd.

Werken met de oudste druivenrassen

Inmiddels beschikken ze over IFS- en BRC-cerfiticaties, werken er meer dan 600 mensen en wordt de meest geavanceerde technologie ingezet bij het maken van hun diverse wijnen. In hun wijngaarden groeien druivenrassen als Malvasia, Temperanillo, Merseguera, Garnacha en Tintorera, maar het overgrote deel van hun jaarlijkse oogst (maar liefst 90%) bestaat uit Muscat van Alexandrië. Daarmee zijn ze de belangrijkste producent van Muscat in heel Spanje. Het is één van de oudste druivenrassen ter wereld en werd al in 200 voor Christus verbouwd door de Oude Grieken. Het Mediterrane klimaat, de voedingsrijke kalksteenbodem en de nabijheid van de zee zorgen samen voor de ideale omstandigheden om de specifieke smaak van deze druiven optimaal naar voren te laten komen.

Assortiment

Viña Cecilia Moscato wit
Viña Cecilia Rosado rosé

Uitgelichte wijn

Vina Cecilia Rosado

Een mousserende, heldere rosé met een heerlijk fruitige geur. De smaak is intens en sprankelend, met een friszure afdronk.

Ontdek deze smaken nu zelf

Bent u benieuwd naar de verrassende smaken die dit wijnhuis te bieden heeft en wilt u uw gasten écht verwennen met een heerlijke wijn? Ontdek deze smaken dan nu zelf! Het team van Wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *