Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. Dit keer is het de beurt aan het Oostenrijkse wijnbedrijf Topf.

Sinds 1751

Dit bedrijf zag al in 1751 het levenslicht. Het is een echt familiebedrijf: Hans Topf is alweer de vijfde generatie die aan het hoofd staat van het wijnhuis uit Strass. Hij doet dit samen met zijn vrouw Magdalena en een nieuwe generatie wijnmakers: hun zoons Hans-Peter, Maximilian, Alexander en Julius.

Waar en hoe?

Het landgoed van Topf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gebied van zo’n 50 hectare. Daarbij kent Topf elke wijnstok die deel uitmaakt van zijn wijnbedrijf, dat na zijn familie zijn grote passie is. Bij het wijnhuis wordt al generaties lang naar hetzelfde doel toegewerkt: het planten van de perfecte wijnstokken, op de perfecte bodem, op de perfecte wijngaarden. Hans Topf noemt zichzelf dan ook wel een terrorist. Op het terrein van Wijnhuis Topf bevindt zich, op een diepte van 12 meter, een 400 jaar oude wijnkelder.

“Hier verkrijgen de wijnen hun karakter en ziel. Wij maken wijnen met respect voor de natuur,” aldus Hans Topf.

Wijnen van Topf

De wijnen van Topf die wij importeren zijn bijvoorbeeld:

  • een Brut rosé, een uienschil gekleurde mousserende wijn met fruitige elegantie. Prachtig aperitief bij uitstek!
  • een witte Grüner Veltliner Strassertal, een pittige frisse droge witte wijn met aantrekkelijk pepertje in de mond
  • een rode Zweigelt Strassertal, 3 maanden in houten vaten gerijpte kruidige rode met sappig karakter en aroma’s van koffie en geroosterde noten en kersen.

Ontdek zelf deze verrassende Oostenrijkse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *