Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. Dit keer komt het Franse wijnhuis Château Billot aan bod.

De eigenaar

Château Billot is een prachtig wijndomein met 48 hectare wijngaard gelegen ten zuidwesten van de stad Bergerac. Het is eigendom van Pascal Cuisset, één van de meest getalenteerde wijnmakers uit de regio. Pascal maakt weliswaar gebruik van de meest moderne vinificatietechnieken, maar het is zijn overtuiging dat goede wijn gemaakt wordt in de wijngaard. Hij heeft een twintigtal hectare aangeplant met rode wijndruiven (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) en een 28tal hectare met witte wijndruiven (Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadelle, Chenin Blanc). Zijn wijnen worden internationaal geroemd. Vooral zijn Sauvignon Blanc, waaraan een klein beetje Semillon is toegevoegd, kent vele liefhebbers.

Uitgelichte wijn

Semillon/Sauvignon, Château Billot

Frisse stuivende geur van citrus en kruisbessen, een volle, uitbundige en sappige smaak met een aangenaam mondgevoel. Mooi tonen van citrus en tropisch fruit met een lange afdronk.

 

 

Ontdek zelf deze verrassende Franse wijnen uit het zuidwesten van Bergerac voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *