Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. In dit blog stellen we graag het Italiaanse wijnhuis Cavicchioli en Riunite Prosecco aan u voor.

Een vooraanstaand Italiaans wijnhuis

Al meer dan 80 jaar maakt wijnhuis Cavicchioli met veel plezier unieke wijnen. Het begon in San Prospero, een dorp in de buurt van Modena in Noord-Italië, waar een man met veel passie voor zijn land de werkplaats achter zijn huis omtoverde tot een wijnkelder. Daar liet hij de productie en botteling plaatsvinden. Deze man, Umberto Cavicchioli, was de eerste persoon in de regio die begon met het persen van de Lambrusco-druif. Vanaf 6 april 1928 nam de werkdruk toe en hielpen zijn zonen Umberto, Franco, Romano en Piergiorgio hun vader het bedrijf op de kaart te zetten. In 1964 besloot Umberto dat het tijd werd Cavicchioli over te dragen aan zijn zonen, die het distributienetwerk vervolgens flink uitbreidden. Er volgden jaren van sterke groei en het stokje werd overgedragen aan kleinzonen Umberto, Sandro en Claudia. Cavicchioli is vandaag de dag uitgegroeid tot een vooraanstaand Italiaans wijnhuis!

Assortiment Cavicchioli en Riunite Prosecco

Malvasia Frizzante Bianco Amabile mousserend
Caviccioli Moscato mousserend
Riunite Frizzante Srewcap mousserend
Riunite Spumante mousserend
Riunite Frizzante Piccolo (20cl) mousserend

Uitgelichte wijn

Malvasia Frizzante Bianco Amabile

Witte mousse met intense, karakteristieke aroma’s en een klein zoetje. Heerlijke citrussmaken en smaken van mineraal.

Ontdek zelf deze mousserende Italiaanse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog  contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *