Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. In dit blog stellen we graag het Spaanse wijnhuis Cuñas Davia aan u voor.

Een van de oudste operationele wijngaarden van Spanje

Valdavia is een klein familiebedrijf in het dorpje Cuñas, in het hart van de vallei van de rivier Avia. De historie van de wijngaarden gaat terug naar het jaar 1158, toen de monniken van het klooster van San Clodio de eerste wijnstokken plantten. Valdavia is daarmee misschien wel een van de oudste operationele wijngaarden van Spanje.

Volledig gerestaureerd

Op het terrein van Valdavia staan nog twee eeuwenoude gebouwen die in 2004, met respect voor oude materialen en architectonische elementen, volledig zijn gerestaureerd. In de vroegere wijnmakerij zijn nu onder andere de receptie en winkel ondergebracht. Het wijnhuis heeft nog altijd zijn oude functie, maar is inmiddels wel uitgerust met de modernste technieken die gebruikt worden bij de productie van wijn.

Uitgelichte wijn

Cuñas Davia Magnum

Lichtgele heldere kleur met uitgesproken frisse aroma’s van rijp fruit zoals appel en meloen en Citrus.

Assortiment Cuñas Davia

Cuñas Davia wit
Cuñas Davia Barrica wit
Cuñas Davia Magnum (150cl) wit
Cuñas Davia Barria Magnum (150cl) wit
Cuñas Davia Tinto rood
Cuñas Davia Tinto Magnum (150cl) rood

Ontdek zelf deze krachtige Spaanse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog  contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *