Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. Vandaag staat wijnhuis Dom Minval uit het mooie Frankrijk centraal.

Een samensmelting van vier coöperatieve kelders

De wijnen van Dom Minval worden gemaakt door Les Vignerons du Narbonnais, een samensmelting van vier coöperatieve kelders: Ouveillan, Narbonne, Vinassan en Sallèles d’Aude. Samen vertegenwoordigen zij 2500 hectare aan wijngaarden. De aangesloten boeren worden niet per kilogram aan druiven betaald, maar krijgen een forfait per hectare. Via het project ‘Les Vendanges du Coeur’ is Les Vignerons du Narbonnais gekoppeld aan een jaarlijkse veiling en ondersteunt de coöperatie de sociale organisatie ‘Restos du Coeur’.

Geselecteerd op kwaliteit

De wijngaarden zijn alluviale terrassen met kalksteenhoudende ondergrond. Tijdens de oogst worden de druiven gesorteerd op kwaliteit en vervolgens verwerkt. De geselecteerde druiven voor de wijnen zijn uitgesproken rijp en gezond. De witte druiven worden geperst met een pneumatische pers en het sap wordt direct gefilterd. De gisting vindt plaats in inox-tanks, bij lage temperatuur. Tijdens de rijping komt de wijn in contact met houten staven die in de inox-tank aanwezig zijn. Dit geeft de wijn een lichte houttoets mee.

Assortiment Dom Minval

Premium Chardonnay-Viognier wit
Premium Merlot-Cabernet rood

Contact

Ontdek zelf deze hout gelagerde, stevige Franse topwijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

2 comments on “Wijnhuis uitgelicht: Dom Minval”

 • Judith Bijl

  Reply

  Hebben jullie deze wijn op dit moment in het assortiment?

  • Dikkers Post author

   Reply

   Goedemiddag Judith,

   Excuses voor de late reactie.
   Ja, we hebben deze wijn in het assortiment. Mocht je hier meer informatie over willen kan je contact met ons opnemen.

   050 711 4011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *