Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. Vandaag staat wijnhuis Domaine Gros Noré uit het zonnige Frankrijk centraal.

Een grote wens die uitkwam

In het typisch Provençaalse dorpje Cadiere d’Azur, gelegen op een heuvel, een paar kilometer van de zee, ligt het gebied van Gros Noré. Met de naam ‘Gros Noré’ wilde wijnboer Alain Pascal zijn vader eren. Deze forse man, die Alain de liefde voor wijn heeft bijgebracht, had altijd de bijnaam Le Gros Honoré gehad, wat al snel afgekort werd tot Gros Noré. Net als zijn vader legde Alain Pascal zich in het begin toe op de verkoop van druiven. In 1995 kwam zijn grote wens om zelf wijn te produceren uit: in dat jaar bouwde hij een indrukwekkende wijnkelder en niet veel later kon hij zichzelf wijnboer noemen. Alain Pascal hecht veel waarde aan traditionele wijnbouw en respect voor de natuur. Hij gebruikt geen chemicaliën of onkruidverdelgers en grondbewerking gebeurt grotendeels met de hand.

Onderscheidend

Het microklitmaat zorgt voor warm water en veel zonneschijn. Alain laat de druiven volledig rijpen aan de takken, wat zorgt voor een intensere smaak. De wet heeft bepaald dat iedere druivencombinatie minimaal 50 procent Mourvèdre moet bevatten. Alain weet zich te onderscheiden door dit percentage in zijn wijngaard te verhogen tot 80 procent. Ondanks dat het lijkt alsof de wijn hierdoor kaal en sterk wordt, is het tegendeel waar: het resultaat is altijd een karakteristieke, complexe wijn met soul en finesse.

Domaine Gros Noré

Assortiment Domaine Gros Noré

Bandol Rouge 2013 rood
Bandol Rouge 2013 (150cl) rood
Bandol Rosé 2014 rosé
Bandol Rosé 2014 (150cl) rosé
Bandol Rouge Antoinette 2012 rood

Ontdek zelf deze verrassende karakteristieke, complexe Franse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *