Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen. Daarom brengen we graag een wijnhuis in beeld, waarvan we de wijn importeren. In dit blog stellen we graag het Spaanse wijnhuis Finca La Estacada aan u voor.

De beste combinatie van druifsoorten

Finca La Estacada is opgericht in 2001 naar de droom van de Cantarero Rodríguezfamilie. Deze familie is al langer bekend in de oenologische wereld en hun naam heeft een goede reputatie. Vanaf de start waren de oprichters dan ook vastbesloten alleen het beste van hun wijngaarden te plukken. Ze werken met een ambitieuze visie. De druiven­soorten die aan hun stokken groeien, zijn voornamelijk populaire variëteiten: Tempranillo (met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar), Cabarnet Sauvignon, Syrah en Merlot, maar ze hebben deze rassen niet uit trendgevoeligheid gekozen. In plaats daarvan geloven ze dat juist deze samenstelling aan wijnstokken de perfecte combinatie levert om wijnen te produceren die tot de wereldklasse behoren. In het verlengde hiervan gebruikt de familie alleen de nieuwste materi­alen en technieken zodat maximale hygiëne en efficiëntie gegarandeerd kan worden. Hierbij beschikken ze over een rijpingshal van 6000 vaten en maar liefst 278 hectare aan grond.

De juiste zuurgraad

Het resultaat is wijnen met een unieke identiteit. De grond is kleiachtig en bevat niet veel mineralen. De druiven worden gevoed door de grote hoeveelheid zon in de Castilla-La Mancha. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een warm klimaat, want de temperatuur ligt lager door de hoge ligging van de wijngaarden. Hierdoor behouden de druiven de juiste zuurgraad en fruitige nuances die in andere klimaten verdwijnen.

Aarde en fruit centraal

Bij het wijnmaken wordt de aarde die de vruchten levert voor de stokken centraal gesteld. De filosofie van het wijnhuis is dat deze aarde het begin van alles is en het wijnbedrijf de grond moet complementeren. Estacada betekent daarbij net als Les Clos ‘omheining’, wat klanten en bezoekers eraan moet herinneren dat de aarde en het groeiend fruit uiteindelijk centraal staan. In de open ruimtes van de wijngaarden zijn de wijnstokken koning.

Uitgelichte wijn

Finca La Estacada 6 meses en barrica

Deze wijn heeft een diepe kersenkleur. De paarsachtige rand is een bewijs van zijn kracht en jeugdigheid. In de mond is hij vlezig met zoete tannines en warme noten. De finish bevat krachtig rijp fruit. De wijn komt uit de nieuwe D.O. Uclés dat sinds 2002 een eigen herkomstbenaming heeft gekregen.

Assortiment Finca La Estacada

Finca la Estacada 6 meses en barrica rood
Finca la Estacada 6 meses en barrica (150cl) rood
Finca La Estacada Reserva rood
Ocho Y Medio Chardonnay wit
Ocho Y Medio Malbec rood
Ocho Y Medio Tinto Velasco rood
Ocho Y Medio Tempranillo rood

Ontdek zelf deze warme Spaanse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken van uw keuze. Neem vandaag nog  contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *