Wijnhandel Dikkers importeert al vele jaren wijnen uit veel verschillende wijnlanden. Om u een beter beeld te geven van de wijnhuizen achter de wijn die u drinkt, laten wij u graag met hen kennis maken. Deze keer stellen wij u voor aan Wijnhuis Zolo Fincas Patagonicas uit Argentinië.

De eigenaresse

Zolo Fincas Patagonicas wordt gerund door eigenaresse dr. Patricia Ortiz. Zij werkt met het motto: “De beste wijnen van Argentinië maken!”. De naam ‘Zolo’ komt voort uit het feit dat de eigenaresse het grootste gedeelte van de week doorbrengt in de wijngaarden van Mendoza, waardoor haar man Zolo veel alleen is in Buenos Aires.

Wijn uit de grootste wijnstreek van Argentinië

Zolo Fincas Patagonicas wordt gerund door eigenaresse dr. Patricia Ortiz. Zij werkt met het motto: “De beste wijnen van Argentinië maken!”. De naam ‘Zolo’ komt voort uit het feit dat de eigenaresse het grootste gedeelte van de week doorbrengt in de wijngaarden van Mendoza, waardoor haar man Zola veel alleen is in Buenos Aires.

Vakmanschap

De wijnmakerij van Zolo geldt als een van de meest geavanceerde in heel Argentinië. Alles staat hier in het teken van kwaliteit. Zolo selecteert zijn druiven van eigen wijngaarden, die tot de beste van de Mendoza horen. De druiven worden met de hand geplukt en tweemaal geselecteerd. Vervolgens rijpen de wijnen die hiervoor in aanmerking komen, op de beste kwaliteit eikenhouten vaten.

Uitgelichte wijn

Zolo, Malbec
De neus vult zich met aroma’s van zwarte bessen, viooltjes, zwarte aarde, bramen en pruimen. De smaak is vol, fluweelzacht en stevig met hetzelfde donker fruit (bramen, pruimen, zwarte kersen) en subtiele kruiden. En een lange, volle afdronk met een heerlijke, subtiele, hint vanille door de rijping op eikenhouten vaten.

 

Assortiment Zolo Fincas Patagonicas

Zolo, Chardonnay wit
Zolo, Torrontès wit
Zolo, Malbec rood
Zolo, Malbec Reserva

Ontdek zelf deze verrassende Argentijnse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij het maken uw keuze. Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *