Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit allerlei landen, zoals uit Italië. Een van de wijnhuizen waarvan wij wijn importeren, is het Italiaanse wijnhuis Nicola di Sipio. Hieronder stellen wij dit wijnhuis aan u voor.

Met de hand verwerkt

Het Italiaanse wijnhuis Nicola di Sipio heeft zeventig hectare aan wijnranken gelegen op de uitlopers van de Apennijnen. Di Sipio verbouwt er naast de Chardonnay, Riesling en Pinot Nero ook de Montepulciano- en Pecorino-rassen. De wijngaard bestaat uit verschillende percelen, gelegen op verschillende hoogtes en met variërende bodemsamenstelling. De oogst wordt met de hand binnengehaald en direct verwerkt. De extractie van de kleur- en smaakstoffen gebeurt door de schillen in de most te weken bij een constante temperatuur. Daarna worden de druiven voorzichtig geperst. Er worden hierbij geen pompen gebruikt. De wijn wordt gefermenteerd in speciaal geprepareerde houten vaten.

Assortiment Nicola di Sipio

Igp Colline Teatine Bianco wit
Igp Terre di Chieti Riesling wit
Igp Terre di Chieti Riesling (1,5l) wit
Millesimato Igp Colline Teatine Bianco wit
Cerasuolo d’Abruzzo Dop rosé
Montepulciano d’Abruzzo Dop Riserva rood
Montepulciano d’Abruzzo Dop rood
Montepulciano d’Abruzzo Dop (1,5l) rood

 

Uitgelichte wijn

Montepulciano d’Abruzzo Dop Riserva

Volle, sappige en delicate rode wijn met fruitige aroma’s van zoete kersen en bessen.

Ontdek zelf deze fruitige Italiaanse wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *