Wijnhandel Dikkers importeert al jaren wijn uit diverse landen. Daarom brengen we graag onze wijnhuizen in beeld, waarvan we de wijn importeren. In dit blog stellen we graag het Australische wijnhuis Shottesbrooke aan u voor.

De bekendste druivenrassen van Zuidoost-Australië

Familiebedrijf Shottesbrooke ontleent haar naam aan een landgoed in Berkshire, Engeland waar de grootvader van oprichter Nick Holmes predikant was. In 1981 kocht Nick een stuk grond in de bergen van Fleurie Peninsula om zijn eerste wijngaard te realiseren en zijn label ‘Shottesbrooke’ te lanceren. De wijnflessen zijn voorzien van een unieke geografische vermelding van de wijngaarden op het etiket.

 

 

In 1985 plantte Nick zijn eerste wijnstokken. Vier jaar later besloot hij meer land te kopen in Mc Laren Vale, wat nu de thuisbasis is van de Shottesbrooke wijnmakerij. Vandaag de dag is Shottesbrooke een trotse wijnmakerij die zich richt op het produceren van kwaliteitswijnen. Deze Regional serie is gemaakt van de bekendste druivenrassen uit Zuidoost-Australië.

Uitgelichte wijn

Shottesbrooke Regional Series Shiraz

Typisch voorbeeld van een Australische Shiraz. Warm, veel smaak met in de geur donker fruit, chocolade en mint en een zachte kruidigheid.

Assortiment Shottesbrooke

Shottesbrooke Regional Series Chardonnay wit
Shottesbrooke Regional Series Shiraz rood

Contact

Ontdek zelf deze fruitige Australische wijnen voor uw gasten. Het team van wijnhandel Dikkers helpt u graag bij uw keuze. Neem vandaag nog contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *