Heeft u uw ideeën voor de Paasbrunch of het Paasdiner al rond? Vergeet dan niet het feest compleet te maken met een heerlijk glaasje bijpassende wijn. Moeite om de juiste combinaties te maken? Niet meer na het lezen van onderstaande tips! Bekijk snel welke wijnen uw gerecht compleet maken. Zoekt u iets wat altijd scoort? Begin uw Paasbrunch feestelijk met een champagne, cava of andere mousserende wijn.

Combinaties met fruit

Uw diner of brunch bevat diverse ingrediënten. Gaat uw voorkeur uit naar een zoete wijn of champagne? Dan is fruit een mooie zoete smaakcombinatie. Fruitsoorten die bijvoorbeeld geschikt zijn: bananen, kiwi’s, pruimen of mango’s. Heeft u liever een drogere wijn of champagne, kies dan voor wat zuurdere vruchten.

Vleeswaren of zoet beleg?

Een lekkere combinatie met vleeswaren is een drogere wijn of champagne. Zoet beleg smaakt bij de meeste soorten wijn. Gebruikt u croissants bij uw brunch, dan past daar heel goed een champagne of een andere mousserende wijn. Dat heeft te maken met de vette structuur van de croissant.

Vis & schaaldieren

Bent u van plan om het over een luxere boeg te gooien? Breidt uw brunch of diner uit met vis, zoals gerookte zalm, oesters, kaviaar of gebakken zalm. Deze vissoorten smaken heerlijk in combinatie met champagne of rosé. Kies dan bij voorkeur een zachte, frisse, rosé in de geuren roos, perzik en mandarijn.

Salades & kipgerechten

Een knapperig frisse rosé smaakt heerlijk bij een salade of kipgerecht. Rosé met de smaak van framboos en verse aardbei komt ook goed tot zijn recht tijdens een picknick. Serveert u een wat ziltige salade (zoals Ceasar Salade met ei), dan is bijvoorbeeld een vollere, witte Chardonnay een goede keuze.

Zachte kazen

Serveert u zachte kazen, dan past daar een droge, witte wijn, zoals een Pinot Grigio, goed bij.

Vlees

Bij vleesgerechten, zoals carpaccio met Parmezaanse kaas of steak tartaar, past een volle, rode wijn. Kruidige schotels en steaks zijn uitstekend te combineren met een kruidige wijn.

Advies gewenst?

Het team van Wijnhandel Dikkers adviseert u graag bij uw specifieke wijn- of champagnekeuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *