Wijnhandel Dikkers

Rigaweg 5
9723 TE Groningen
info@wijnhandeldikkers.nl

0507114011
Image Alt

Champagne Tribaut Schloesser

Frankrijk

Champgne
Op ongeveer 130 kilometer ten noordoosten van Parijs is het wijnhuis Champagne Tribaut Schloesser gevestigd. Hier, in de Champagnestreek, produceert de familie Tribaut Schloesser sinds 1929 al 4 generaties lang hun champagnes. Elk jaar vinificeren zij het equivalent van 40 hectare van de wijngaarden die de familie in bezit heeft. Het productieproces is een combinatie van eeuwenoude tradities en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo wordt er zowel gebruik gemaakt van moderne persen en vaten alsook van de traditionele eiken vaten.
De wijngaarden van de familie liggen voornamelijk rondom de gemeenten Romery, Cormoyeax en Fleury la Rivière. Hier strekt de vallei van Marne zich uit tot de voet van de Montagne de Reims. De vallei kenmerkt zich door een kleiachtige bodem waarop de Meunier en Chardonnay druiven uitstekend gedijen. Ook wordt dit gebied geroemd voor de uitmuntende Pinot Noir druiven die hier vandaan komen.
De combinatie van eeuwenoude traditie, doorgeven van kennis, nieuwe technologische ontwikkelingen en uitmuntende druiven resulteren in champagnes van kwaliteit. De champagnes van Champagne Tribaut Schloesser zijn al met vele internationale medailles beloond.

wijnen van Champagne S. Tribaut

Loading...

Fijne bubbels met fruitige aroma's en zachte smaken van citrus en wit fruit.

Frisse en fruitige champagne met aroma’s van gedroogd fruit, . Zachte, verfijnde mousse en lange a

Een licht gouden kleur en rijkelijk aanwezige, fijne bubbels. Uitnodigend, expressief en fruitig met