Over Wijnhandel Dikkers

Wijnhandel Dikkers bestaat al meer dan 160 jaar. Als wijnhandel leveren we aan horecabedrijven en slijterijen. We maken gebruik van de logistieke en administratieve faciliteiten van Lijfering Drankengroothandel. Bovendien importeren we de meeste wijnen zelf.

Sinds 1856

Wijnhandel Dikkers bestaat al meer dan 100 jaar! Dikkers is ontstaan uit de Likeurenfabriek van de Gebroeders Stibbe die oorspronkelijk in Kampen werd geopend. Vanaf 1856 droeg het bedrijf de naam ‘Koninklijke Likeurenfabriek Gebr. Stibbe’. Rondom 1904 nam Albert Dikkers de zaak over en noemde het de ‘Likeurfabriek en Distilleerderij firma A. Dikkers’. In 1912 werd in Hoogeveen de likeur- en advocaatfabriek gebouwd, thans een Rijksmonument. In 1948 werd de zaak overgenomen door de familie Frederiks, Eric Wiegel, trad in 1996 tot de familieonderneming toe.

Een nieuwe stap

Het bedrijf begon naast de particuliere verkoop met een groothandel in dranken, waarbij met name in de laatste vijf jaar de aandacht vooral op wijnen werd gericht. Gedurende die jaren groeide voornamelijk de eigen wijnimport sterk. Eind 2015 werd het duidelijk dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Het bedrijf moest of sterk autonoom groeien of gaan samenwerken. In 2016 is voor het laatste gekozen en wel voor Lijfering Dranken Groothandel. Lijfering Dranken Groothandel verzorgt de logistiek en administratie van Wijnhandel Dikkers BV.

Wijnhandel Dikkers BV nu

Wijnhandel Dikkers gaat als gespecialiseerd wijnbedrijf de toekomst tegemoet. Vanaf de bron, onze eigen import, samenwerking met andere wijnimporteurs, tot en met de verkoop van de wijnen binnen Lijfering Dranken Groothandel, komt onder de hoede van Wijnhandel Dikkers BV. Wijnkoperij Noord Nederland, onderdeel van Lijfering, gaat op in Wijnhandel Dikkers BV.

De verkoop en distributie van wijnen is grofweg te verdelen in een drietal afzetkanalen: horecaklanten, groothandels en slijterijen/wijnhandels. De verschillende afzetkanalen vragen om een verschillende benadering en verschillende ‘wijnbehoeften’, waarop wij zullen anticiperen.

Een persoonlijke aanpak door ons wijnteam, een uitgebreid aanbod van wijnen, fijnmazige distributie, begeleiding van personeel en een gevarieerd aanbod in prijs en kwaliteit zullen onze speerpunten zijn.

Wij gaan graag de uitdaging met uw aan om te kijken waar uw kansen en mogelijkheden liggen.

Team Wijnhandel Dikkers